"Sikkerhedsvurderingen overlader jeg til de kompetente.
I denne forbindelse ligger svaret hos Udenrigsministeriet"
Et af de spørgsmål, jeg fik en del af, da folk hørte, jeg ville til Jordan var:
“Er det nu klogt, situationen taget i betragtning i området?”
Her henvises til den årelang krig mellem Palæstine og Israel, som opblussede voldsomt i oktober 2023. Da dette ikke er et opslag om, hvem der har ret/ikke ret, vælger jeg ikke at gå yderligere i dybden med denne krig og linker derfor heller ikke til sider, der omtaler krigen. Her må I selv google jer frem, hvis I ikke ved, hvad jeg taler om.
Hvis man følger pressen, kan man godt få fornemmelsen af, at det ville være helt uforsvarligt at rejse til Jordan, da landet er nabo til Israel, og fra Amman til grænsen er der ikke meget mere end 50 km.
Jeg forstår godt den umiddelbare bekymring, men livserfaringen har efterhånden også lært mig, at livet er mere nuanceret, end den måde pressen får fremstillet det. Så inden jeg selv traf beslutningen om at rejse, måtte jeg lige en tur forbi Udenrigsministeriets hjemmeside.
På deres hjemmeside kan man slå rejsedestinationen op og se, Udenrigsministeriets rejsevejledninger. På denne måde er du sikker på, at du foretager dit valg på et detaljeret grundlag og derfor kan nyde ferien.
Personligt ville jeg aldrig tage afsted, hvis området var rødt, og jeg tvivler også på, at jeg ville rejse, hvis det var orange.
I forhold til de områder, jeg skulle rejse til (Amman, Jordan Trail og Wadi Rum/Dødehavet) var der overhovedet ingen indikationer på, at jeg ikke kunne rejse. Ja, der står, at man skal være ekstra forsigtig i hele landet, hvilket i øvrigt også gælder Indonesien og Tyrkiet. De 2 lande, tror jeg sjovt nok ikke ville udløse nogle kommentarer om, hvorvidt det var sikre rejsedestination.
Ligegyldigt hvor du vælger at rejse hen i verdenen, er det altid en god idé at skrive sig på Danskerlisten, som varetages af Udenrigsministeriet. Du kan både tilmelde dig på deres hjemmeside og via deres app (bare søg i app-store efter Rejseklar).
Krævende Tour Mont Blanc i Frankrig, Schweiz, Italien
159 km og 10.000 højdemeter – 10 dage
Fascinerende Rota Vicentina/Fishermen’s Trail i Portugal
243 km – 18 dage
Klassiske West Highland Way i Skotland
163 km – 8,5 dage
Den legendariske Franske Camino – det meste i Spanien
800 km – 38 dage
Smukke Malerweg i Tyskland
157 km – 7 dage
Smukke Gendarmstien i Sønderjylland
84 km – 4 dage
Halsninoen i smukke Halsnæs
54 km – 2 dage
Bornholm Rundt – en ægte klassiker
84 km – 4 dage
Alverdens dagsture i Danmark – mest på Sjælland, da det er her jeg bor 🙂