Det hele startede med et ønske om at gå på Caminito Del Rey, og herfra udviklede det sig til en 7 dages biltur i Andalusien. Godt for os, for vi fik en masse fantastiske oplevelser.
Af de mange skønne oplevelser blev det dog ikke Caminito Del Rey, der blev højdepunktet. Jo jo, det var skam flot, men det har ikke så meget med vandretur at gøre. En gåtur er nok en mere passe beskrivelse af turen, og jeg kan også få en lille smule lyst til at bruge ordet turistfælde. Men er du på de kanter, skal du alligevel ikke snyde dig selv for oplevelsen.
Til gengæld er Andalusien fyldt med flotte kulturelle oplevelser, små byer og smuk natur. Når vi kørte fra by til by, forsøgte vi at undgå motorvejene og kørte i stedet ad de mindre veje. Derved kom vi tættere på den smukke natur, hvor vi kørte ad mindre bjergeveje, gennem små byer, besøgte et par af de hvide landsbyer og blev da også ‘fanget’, da vi blev omringet af en masse geder midt på vejen. Så er der ikke andet at gøre end at læne sig tilbage og vente på, at de var passeret.
På de 7 dage fik vi kørt 682 km fik og vi fik tanket op med en masse gode oplevelser, og jeg må blot konstatere, at Andalusien er et skønt område. Jeg kunne sagtens have brugt mere tid i området, men så må jeg jo overveje at tage tilbage.
I mit indlæg her, vil jeg fortælle om, hvad vi fik oplevet. Det er altså ikke en guide til alle mulighederne, der er i området, og der er helt sikkert masser af ting, vi kunne have set, men enten havde vi ikke opdaget det, eller også prioriterede vi anderledes.
Når man er i Andalusien, er det tydeligt at se, hvor stor en indflydelse araberne (maurerne) har haft på området. Dette ses blandt andet på den arkitektoniske byggestil, hvor der ses rigtig mange mosaikker, og som altid de er virkelig smukke.
I Cordoba bemærkede vi, at mange af kvinderne kom gående i den meget traditionelle andalusiske folkedragt. Det viste sig, at vi var i byen midt under den årlige Cordoba Festival, som betyder meget for alle de lokale, og folk kommer også til byen langvejs fra. Festivalen afholdes årligt i slutningen af maj og er en fejring af ‘Our Lady of Salud’ (sundhed). Desværre havde vi ikke så meget tid i Cordoba, så vi nåede ikke ud til området, hvor den store fejring blev afholdt, men havde vi haft bedre tid, ville jeg helt sikkert gerne have oplevet det. Men hyggeligt var det at se de flotte kjoler i gadebilledet.
Så når du planlægger din tur til Andalusien, kunne du overveje at gøre det under denne festlige tid, som er så traditionsrigt. De bliver ikke kun afholdt i Cordoba men også i andre byer i Andalusien. Du skal blot søge på ‘feria’ + den by du skal til.
Lidt længere nede får du den kortere version af vores roadtrip under afsnittet, som jeg kalder ‘Faktaboks’. Endnu længere nede skriver jeg lidt mere om de enkelte steder, vi besøgte og krydrer det med mine billeder. Det bliver nok et lidt langt indlæg, men det er på mange måder også min egen rejselogbog.
Alt i alt var Andalusien er en meget smuk oplevelse, som absolut er et meget længere besøg værd. Jeg vil meget gerne tilbage en dag, så jeg kan opleve endnu mere af det smukke sted.
Note til turen
Denne oversigt er hvordan, vi valgte at planlægge turen. Der er uendelig mange muligheder, så dette indlæg skal ikke ses som en oversigt over alle mulighederne, der findes i området. Vores tur er en mulighed, og måske den kan inspirere dig, hvis du kommer til Andalusien.
Start- og slutsted
Roadtrip (Malaga – Cordoba – Sevilla – Ronda – Malaga)
Antal dage
7 dage
Dag 1: Ankomst til Malaga
Dag 2: Malaga
Dag 3: Caminito Del Rey og besøg i nationalparken El Torcal de Antequera.
Overnatning i Cordoba
Dag 4: Dag i Cordoba og overnatning i Sevilla
Dag 5: Sevilla
Dag 6: Besøge byerne Arcos de la Frontera og Setenil de las Bodegas.
Overnatning i Ronda
Dag 7: Tilbage til Malaga og retur til København
Periode
15. – 21. maj 2024
Længde
Højdemeter
Ca. 682 km i bil og en pokkers masse skridt (118.000)
Udgifter
Ca. 8.500 kr. pr. person – oveni kommer en flybillet til Malaga + lidt lommepenge til personlige indkøb (fx magneter)
Udgifterne fordeler sig således
Overnatning
Alle vores overnatninger var booket via Booking.com, hvilket vi gjorde i marts måned. Det er min fornemmelse, at det er en god idé at bestille i god tid, da Andalusien er et yndet turistmål i foråret. Derudover var der folkefest i Cordoba, mens vi var der, så det gav et ekstra pres.
Vi var virkelig glade for vores valg, da det var gode hoteller eller lejligheder, som alle lå meget centralt, så det var nemt for os at komme rundt til de ting, vi gerne vil opleve.
Malaga: Hotel Sur Málaga (hotel). Ca. 725 pr. nat – parkering inklusiv.
Cordoba: Hospederia Luis de Góngora (hotel). Ca. 1.120 kr – parkering oveni i offentlig p-kælder tæt på
Sevilla: San Isidoro Cathedral Suite by Valcambre (lejlighed) – Ca. 650 pr. nat – parkering inklusiv
Ronda: Hotel Palacio de Hemmingway (hotel) – ca. 1.110 kr. pr. nat – parkering oveni i offentlig p-kælder tæt på
Billeje og parkering
Vi havde lejet en lille Ford Fiesta gennem Discover Cars, hvilket fungeret upåklageligt.
Grundprisen var ca. 750 kr. men da vi valgte kaskoforsikring, blev der lige lagt ca. 750 kr. oveni. Men så var vi til gengæld også fuldt forsikret. Som altid skal man aflevere bilen med fuld tank, og denne del var ca. 500 kr. Alt i alt blev billeje + benzin ca. 2.000 kr.
I øvrigt var vi meget glade for at have valgt en lille bil, da nogle af gaderne i byerne er MEGET smalle. Desuden skulle vi ikke have haft en meget større bil, hvis vi skulle have kunne parkeret i den dedickerede p-kælder i Sevilla.
Hjemmesider / guidebøger
Som altid var Google min bedste ven i hele planlægningsarbejdet af turen. Ikke at turen var planlagt til mindste detalje, men vi havde fået skabt et nogenlunde overblik over vores roadtrip inden afrejsen.
Dertil kan jeg varmt anbefale Spain by Hanne, som er en hjemmeside med mange gode tips. hvis du rejser i Andalusien. Hanne er dansker, men har boet mange år i Spanien og skriver levende om landet – blandt andet om Andalusien. Hendes indlæg var stor inspiration til, hvad vi kunne opleve. Hannes side er også velegnet, hvis du skal til andre steder i Spanien.
Glem ikke – Vigtigt 🙂
Husk at bestille billetter til de vigtige besøg hjemmefra, hvis du vil være sikker på, at kunne komme ind. Man kan godt satse på dagen, men man risikerer at der enten er udsolgt, eller man kommer til at stå i kø meget længe,.
Vi havde købt billetter til:
Hvad ville vi gerne have købt billetter til:
Hvad havde vi ikke købt billetter til, men kom ind uden problemer:
Derudover er det en god idé at have lidt kontanter med (især mønter). De allerfleste steder kan du bruge dit kort, men på nogle få mindre steder, tager de kun imod kontanter.
Vi fløj tidligt fra København (06:55) og var fremme på hotellet i Malaga kl. 12:30, så vi havde 1,5 døgn i byen. Vi hentede vores lejebil i lufthavnen og kørte til Malaga, hvilket tog ca. 30 min.
Overnatningen var på Hotel Sur Málaga, som lå centralt i byen, og hvor der var parkering i kælderen. Dog brugte vi ikke bilen i Malaga, hvilket heller ikke ville give mening – det er meget bedre at gå rundt. Hotellet kostede ca. 725 pr. nat – parkering inklusiv.
Vi havde ca. 1,5 døgn i Malaga, og byen har masser af byde på: seværdigheder, kunst (både på museer og i gadebilledet), smukke gader, havnemiljø, strand (som vi dog ikke kom på), samt hyggelige barer og restauranter.
Der er masser at se og opleve i Malaga, så nedenstående er kun et lille udvalg af byens mange muligheder.
Museet åbnede i 2013 og udstiller moderne kunst, som gemmer sig under den kulørte kube, som ligger tæt på havnepromenaden.
Link til museets hjemmeside
Havnepromenaden byder på vilde både ejet af nogle af verdens rigeste.
Alcazaba er et maurisk fæstningsværk bygget mellem 1057 og 1063. Senere fik det et Nasrid-duseende, da det blev erobret af Muhammed Il Ben al-Ahmar i 1279. Stedet er en blanding af fæstningsværk krydret med æstetiske mauriske gårdhaver og aflange terrasser med pools.
Man går på ad stejle brostensbelagte stier, og fornemmer historiens vingesus mens man går gennem æstetiske porte, mauriske gårdshave og langs terrasser med pools.
I øvrigt kan man fra fæstningen se en lille kube på en tagterrasse i byen, som er en miniudgave af den ved Centre Pomidou. Den tilhører Antonio Banderas, som har en lejlighed i midtbyen.
Vi havde ikke bestilt billetter i forvejen, men havde ingen problemer med at komme ind, hvilket vi var glade for, da det var en fantastisk oplevelse.
Link til fæstningsværkets hjemmeside
Pablo Picasso er født i Malaga, så helt naturligt er har byen en stor betydning for Picasso. Museet ligger midt i Malaga og har mere end 200 af hans værker udstillet. Vi havde ikke købt billetter i forvejen, men kom ind uden problemer. Jeg ved dog, at der en halv time senere var meget lang kø, så det kan være en ide at købe billetter hjemme fra.
Link til museets hjemmeside
Som en hyldest til Pablo Picasso er der opstillet en statue på Plaza de la Merced 15. Det er en hyggelig plads, som netop i disse dage var så smuk med de lilla blomster fra jacaranda-træet, som også kaldes palisandertræet. I øvrigt var lille den gennemgående farve i byen fra netop dette træ. På pladsen er der masser af bænke, hvor man kan finde skygge, og rundt om pladsen er der mange cafeer og restauranter, som så hyggelige ud.
Malagas katedral kaldes også den enarmede dame, da de løb tør for penge under byggeriet, så man måtte droppe af bygge tårn nummer 2, som ellers var en del af planen. Dens officielle nanvn er dog Nuestra Senora de la Encarnación, som betyder Vor Frue af inkarnationen.
Katedralen kan dateres tilbage til ca. midten af 1500-tallet, og anses for at være en af de mest imponerende i Sydspanien.
Vi ville gerne have været oppe i tårnet, men dette var lukket pga. ombygning.
Link til katedralens hjemmeside.
For at få udsigten over byen valgte vi at gå en tur op og rund om Gibralfaro-bakken, hvilket var en smuk oplevelse. Gibralfaro er en gammel borg på toppen af bakken, som er 131 meter højt. Vi var dog ikke inde i borgen, da der var lukket. Til gengæld kunne vi nyde den smukke solnedgang fra udsigtspunktet.
Nu elsker jeg jo gavlmalerier og gadekunst, så jeg skulle uden tvivl på oplevelse i kvarteret Soho.
Læs mere om Soho’s Street Art og find kunsten mappet på Google Maps.
Så var der det, jeg fandt i kamerarullen, som jeg ikke synes, I skal snydes for.
Caminito del Rey er en af de store turistattraktioner i området omkring Malaga, og er på Unescos verdensarvsliste. I bil tager det ca. 5 kvarter at køre hertil fra Malaga.
Navnet betyder Kongens lille sti’, og blev etableret i perioden 1901-1905, så arbejderne havde en lille smutvej mellem de 2 vandkraftværker, der ligger i områder. Senere begyndte eventyrlystne folk at gå på stien, men efter der havde været for mange dødsfald i den forbindelse, blev stien lukket for offentligheden i 2000. Herefter gennemgik den flere års renovering og genåbnede i 2015. Siden da har den tiltrukket rigtig mange turister, og det kan klart anbefales at booke billetter hjemmefra i meget god tid. Man kan chance den og møde op, når de åbner, men der er ingen garantier.
Stien er ca. 7,7 km lang, hvoraf de 2,9 km er ad gangbroer langs klipperne. Turen afsluttes med en tur over kløften på en hængebro, og man ender i et område, med et par små mad- og souvenirboder. Turen er kun krævende, hvis man lider voldsom af højdeskræk.
Lidt praktisk:
Transport: Kør fra Malaga ad A357 mod Ardales. Ved Ardales køres fra ad MA-5403. Men det er nemt at finde vej, da der meget hurtigt kommer skilte mod Caminito del Rey,
Højdeskræk: Min rejsekammerat har normalt højdeskræk, men hun meddelte, at den på ingen måde var i spil på denne tur.
Tidsforbrug: Vi havde billetter til kl. 8:50 og var tilbage ved P-pladsen kl. 11:50.
Pris: 10 € pr. mand og 2 € for parkering. Billetterne kan købes her.
Parkering: Vi parkerede ved den første p-plads (ligger ved en rundkørsel) og tog shuttlebussen til startstedet. Efter at have gennemført Caminito del Rey tager man en shuttlebus tilbage til p-pladsen. Alt fungerer super nemt.
Toiletter: Der er et toilet ved kiosken/cafeen ved området inden tunnelen. Men der er også 4-5 toiletter helt nede ved startområdet, hvor man får udleveret hjelme. Dog var de alle lukkede, da det var defekte!!! Vi fik at vide, at man kunne tisse bag en busk undervejs. Ikke optimalt, men der var da steder, hvor man kunne i fred.
Link til den officielle hjemmeside.
Efter turen på Caminito del Rey skulle vi mod Cordoba, men undervejs ville vi stoppe ved nationalparken El Torchal de Atequera. I stedet for at tage de store veje, blev GPS’en indstillet, så vi undgik dem og i stedet kom ud i det smukke landskab. Dette kan klart anbefales, for der er virkelig smukt og betagende, så I får lige et par billeder fra turen.
Køreturen til El Torchal tog ca. 2 timer.
El Torchal de Ateguera er en nationalpark mellem Malaga og Cordoba. Stedet kaldes også for pandekagebjergene, da klipperne nærmest ser ud til at være stablet som pandekager. Det er et helt unikt område, og jeg kan varmt anbefale at gøre et stop, snøre skoene og begive sig ud i området, da det naturmæssigt er meget spektakulært. Bjergene er skabt af kalksten, hvilket giver nogle helt unikke formationer
Der er 3 ruter (grøn ca. 1,5 km – gul ca. 3 km – rød ca. 4,5 km). Vi valgte den gule, som tog os ca. 1,5 time. Og heldige var vi, da vi fik lov at se en bjergged trone på toppen af et af bjergene.
Lidt praktisk: Ved nationalparken findes en stor p-plads med restaurant, souvenirbutik og toiletter.
Stedets officielle hjemmeside.
Efter at have nydt turen til nationalparken El Torchal de Atequera gik turen mod Cordoba. Det var efterhånden blevet eftermiddag, så nu valgte vi den hurtigste vej ad motorvejen.
Cordoba er en helt fantastisk by, med så meget at byde på, så desværre måtte vi prioritere benhårdt, da vi kun skulle sove her en enkelt nat. Derfor vil jeg helt klart også anbefale 2 nætter i Cordoba, så man når lidt mere.
Det viste sig, at vi var i byen midt under den årlige Cordoba Festival, som betyder meget for alle de lokale, og folk kommer også til byen langvejs fra. Festivalen afholdes årligt i slutningen af maj og er en fejring af ‘Our Lady of Salud’ (sundhed). Desværre havde vi ikke så meget tid i Cordoba, så vi nåede ikke ud til området, hvor den store fejring blev afholdt, men havde vi haft bedre tid, ville jeg helt sikkert gerne have oplevet det. Men hyggeligt var det at se de flotte kjoler i gadebilledet.
I Cordoba boede vi på Hospederia Luis de Góngora (hotel). Ca. 1.120 kr – dertil parkering i offentlig p-kælder tæt på.
Men lad mig tage dig i gennem de mange fine oplevelser, vi havde i byen
Katedralen i Cordoba er et helt fantastisk bygningsværk, der oprindeligt var en moske. Moskeen startede man med at bygge i 780 e.Kr., men blev udvidet flere gange og kunne til sidste have 11.000 besøgende. Moskeen er virkelig et vidnesbyrd om maurernes tid i Spanien. I 1236 erobrer de kristne hære Cordoba, og derfor begynder de at bygge altre i moskeen. I 1523 foretages der imidlertid en helt unik forandring, idet Carls d. 5 (konge af Spanien) bygger en katedral inde i moskeen.
At træde ind i dette momentale bygningsværk er en helt særlig oplevelse på grund af bygningens forhistorie. Det er fascinerende at se denne kombination af kristne og muslimske udtryksformer, så stedet må uden tvivl anses som et must-see sted, og er da også optaget på Unescos verdensarvliste.
Husk dog at bestille billetter i forvejen, da der er rigtig mange besøgende. De kostede 17 € stykket, men er også pengene værd
Katedralens officielle hjemmeside.
Adresse Calle Cardenal Herrero 1
Denne romerske bro er et vigtigt sted for byen. Gå en tur over den, da man får det smukkeste kig til de 16 buer og katedralen fra denne side.
Cordoba er i den grad kendte for de mange gårdhaver med masser af blomster. Gårdhaverne, som hedder ‘patio’ på spansk er endda optaget på Unescos verdensarvliste. De er som ejet af private, og haverne er virkelig imponerende.
Grundet vores begrænsede tid i Cordoba nåede vi kun at se en enkelt: Casa Patio San Basilio 40. Der ar kø ved alle gårdhaverne, og helt uden planlægning valgte vi denne, og måtte vente i 10 minutter på at komme ind.
Hvis du vil læse mere om gårdhaverne og se en liste over dem, klikker du bare her.
Adresse: San Basilio 40
Pris: Frivillig donation, når man går ud
Den mest imponerende have i Cordoba ligger nok i forbindelse med slottet Alcazar. For at komme ind på slottet måtte vi stå i kø i ca. 15 minutter (vi havde ikke købt billetter i forvejen). Vi så kun en lille brøkdel af slottet, da der var meget lang kø til det meste. Derfor valgte vi til sidst blot at fokusere på slottets have, hvilket viste sig at være meget smukt.
Læs mere om slottet her.
Adresse: Calle Caballerizas Reales
Den årlige Cordoba Festival gjorde, at mange var fornemt klædt i Andalusiens nationaldragter.
Efter en alt for kort dag i Cordoba, var vi nødt til at drage videre hen på eftermiddagen – denne gang til Sevilla, som anses som Andalusiens hovedstad. I Sevilla havde vi heldigvis 2 overnatninger, så vi havde bedre tid til at gå på opdagelse. Til at finde inspiration benyttede vi os af Spain by Hannes rejseblog, som gav gode informationer,
Sevilla var en dejlig by fyldt med gode oplevelser, som jeg her vil dele med jer. Dog fik vi ikke set katedralen. Dels havde vi ikke fået købt billetter hjemmefra, og dels var der meget begrænset adgang, da vi var der i pinsen. Den skulle ellers være meget smuk.
I Sevilla boede vi i en lejlighed meget centralt: San Isidoro Cathedral Suite by Valcambre (lejlighed) – Ca. 650 pr. nat – parkering inklusiv. Lige netop i Sevilla var vi ekstra glad for, at vi havde lejet en lille Ford Fiesta, da vi skulle igennem meget smalle gade for at komme til parkeringskælderen.
En af de store oplevelser var den gigantiske unikke trækonstruktion Las Setas, som i folkemunde også kaldes for svampene, da Las Setas betyder svampe. Det er virkelig et unikt bygningsværk, som du ikke må snyde dig selv for. Det ligger i bymidten på Plaza Mayor, og når du er oppe i svampene, er der et smukt syn ud over byen. Vi var der ved skumringstiden, hvor lysene tændes på svampene, som giver et meget smukt udtryk på svampene.
Afslutningsvis gik vi ind og så filmen Feeling Sevilla – Setas de Sevilla i filmsalen på øverste etage, og jeg må blot konstatere, at den var meget smuk og gribende. Man kan også se den på Youtube, men her blev den vist på en meget stor skærm, der gav en fantastisk oplevelse.
Prisen pr. billet var 15 €, som vi købte i billetkontoret ved stedet. Nogle adgangstider var udsolgt, så man kan overveje at købe online på deres hjemmeside.
Las Setas hjemmeside.
Flamenco er en meget stor del af Sevillas kultur, så der er også adskillige flamencoteatre. Spain by Hanne anbefaler Museo del Baile Flamenco i Sevilla, som skulle være byens bedste flamenco sted, men der var udsolgt. Vi fik til gengæld billetter hos Teatro Flamenco Sevilla, og vi nød forestillingen. Vi købte billetterne dagen før forestillingen. Den varede ca. 1 time og billetterne kostede 25 € stykket.
Hjemmefra havde vi købt billetter til de kongelige gemakker på slottet Alcazar. Egentligt troede jeg, at det bare var slottet, vi havde købt billetter til, men det var så til de vigtigste rum på slottet. Her skulle tasker låses inde og absolut forbudt at tage billeder. Og tro mig – det var ikke muligt, da man i disse særlige rum blev fulgt tæt af 2 vagter, hvilket nok skyldes, at disse rum stadig bruges af den kongelige familie.
Resten af slottet var det dog muligt at tage billeder, så dem deler jeg selvfølgelig her.
Oprindeligt var slottet et fort, der blev bygget i løbet af 900-tallet. Som så mange andre bygninger har det gennemgået mange ombygninger siden da, og igen skinner maurernes indflydelse på området ind i bygnings udtryk.
Den detaljerede historie bag slottet må I selv google jer til.
Slottets hjemmeside.
Besøget på Gabildo Square var den skønneste autentiske oplevelse. Vi var der på en søndag, og det viser sig at være et loppemarked, hvor der handles alverdens små ting som mønter, frimærker, lidt kunst o.l. Sjovest var det dog, at det også var store handelsdag af fodboldkort og hellige kort. Ergo susede børn og voksne rundt med lister over kort, de manglede, og kort de gerne ville bytte væk. For børnenes vedkommende var de tit fulgt af forældrene, der havde den vigtige opgave, at holde på æskerne med kort i. Det gav en fantastisk summen af mennesker, der havde gang i vigtige handler 🙂
Jeg faldt lige over denne side med lignende markeder.
Pladsen ligger i parken Maria Luisa, og er et imponerende sted. De blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen i 1929, og stedet tiltrækker mange mennesker.
Det flotte flisearbejde rundt under buerne repræsenterer Spaniens 49 provinser, og det var tydeligt at spanske besøgende ledte efter deres egen provins for at tage et billede lige netop der. Andre sad og malede ifm. deres kunstskole.
Adresse: Avenue Isabel la Católica
Triana-kvarteret i Sevilla har en lang fortid, som går tilbage til romertiden, og de er særligt kendt for deres keramikproduktion. Det skulle være værd at besøge det livlige marked Mercado de Triana, der dog var lukket, mens vi var der. I stedet gik vi rundt i det hyggelige kvarter, hvor der var masser af restauranter og cafeer, og derfor også masser af liv.
Vi har ikke særlige anbefalinger til spisesteder, men generelt gik vi efter lokal mad. Der er masser af spisesteder at vælge i mellem, men der kan godt være run på. Book derfor gerne bord hvis du ser et sted, hvor du har lyst til at spise om aftenen.
Om morgenen på sjette dagen siger vi farvel til Sevilla og skal videre til Ronda, og undervejs har vi planlagt, at vi skal opleve et par af de hvide byer, som Andalusien er så kendt for. I Cordoba havde vi fået anbefalet følgende 3 af en lokal turistguide: Arcos de la Frontera, Setenil de Las Bodegas og Grazalema. Desværre var tiden ikke til at besøge dem alle 3, så vi nøjedes med de 2 første. Hvis der kun var tid til at besøge 1 by, ville jeg have valgt den første.
Første stop var Arcos de la Frontera, og turen hertil tog ca. 1,5 time. Byen er en klassisk hvid by, og vi endte med at tilbringe 4 timer i byen, hvor vi gik på opdagelse i de små brostensbelagte gader, der snor sig gennem byen. Byen er virkelig charmerende, og man bliver hurtigt opslugt af de mange fine detaljer. Byen ligger op langs klipperne på de 3 små bjerge, og har udgjort et vigtigt militært område, da der har været fri udsigt over dalene i området.
Ang. bilen parkerede vi den i udkanten af byen, hvilket klart kan anbefales, da det ikke er tilladt og i øvrigt ikke særlig nemt at køre i de små smalle og ensrettede gader.
I får lige et link til en side, der beskriver mange af byens seværdigheder.
Hen på eftermiddagen gik turen videre til endnu en hvid by: Setenil de Las Bodegas, som har et særligt udtryk, da husene er bygget ind i klippehulerne. Vi kom til byen ved 16-tiden, og der var forbavsende stille, hvilket nok skyldtes, at de fleste spisesteder holdt sieasta-lukke. Heldigvis fandt vi et sted ved floden (La Telera 1860), hvor vi kunne få serveret lidt lækkert tapas. Floden løber gennem byen, men det var dog helt tør.
Parkering sker lidt udenfor byen, da man ikke kan køre i de små gader i byen.
Sidste stop på turen er Ronda, som er særlig kendt for den 100 meter høje kløft, der deler byen i 2. Kløften passeres via den majestætiske bro Puene Nuevos, og som giver et smuk udsig over kløften. Vi havde kun den sene eftermiddag og aften i Ronda, så det var lidt begrænset, hvad vi nåede at opleve. For at få den bedste udsigt til kløften, gik vi en tur ned ad klippen, hvilket klart kan anbefales – også selvom turen op igen er lidt hård 🙂
Byen har tiltrukket flere kendte forfattere, blandt andet Ernest Hemmingway og Orson Welles, som brugte byen til skrivested-
Er du sulten, kan vi anbefale at spise tapas på La Taberna, som ligger på det hyggelige torv Plaza Del socorro. De serverer virkelig lækker og autentisk spansk mad.
I Ronda havde vi booket værelset på Hotel Palacio de Hemmingway, og parkeringen var relativt tæt på i et offentligt p-hus.
Hermed slutter turen i Andalusien. Efter en god nats søvn i Ronda, stod vi tidligt op for at nå flyet kl. 11:25 fra Malaga. Køreturen tog ca. 1 3/4 time og forløb helt uden problemer og der var god tid til at tanke bilen op. Først skulle vi aflevere vores udlejningsbil hos Drivalia, som ligger lidt udenfor lufthavnen. Dette er dog en meget nem proces, da firmaet har shuttlebus service til lufthavnen. Fra vi ankom til biludlejningsstedet til vi var i lufthavnen gik der blot 25 minutter.
Krævende Tour Mont Blanc i Frankrig, Schweiz, Italien
159 km og 10.000 højdemeter – 10 dage
Fascinerende Rota Vicentina/Fishermen’s Trail i Portugal
243 km – 18 dage
Klassiske West Highland Way i Skotland
163 km – 8,5 dage
Den legendariske Franske Camino – det meste i Spanien
800 km – 38 dage
Smukke Malerweg i Tyskland
157 km – 7 dage
Smukke Gendarmstien i Sønderjylland
84 km – 4 dage
Halsninoen i smukke Halsnæs
54 km – 2 dage
Bornholm Rundt – en ægte klassiker
84 km – 4 dage
Alverdens dagsture i Danmark – mest på Sjælland, da det er her jeg bor 🙂
2 Responses
Gode beskrivelser med nyttige oplysninger. Vi har en lejlighed i Frigiliana, ca. 80 km. fra Malaga, tæt ved kystbyen Nerja. Kan bestemt bruge dine beskrivelser af skønne ture i Andalusien.
Kan anbefale “skinke byen” Trevales i Sierre Nevada bjergene, som vi besøgte i maj i år. Flot tur derop og selve byen er kendt for sin produktion af sortfods skinker, som eksporteres til hele verden. Et lille museum, hvor 3. Generation står ved billetlugen, var en særdeles spændende sted at besøge. Her vandrede du rundt blandt 25.000 skinker, som har de helt rette temperatur forhold i Trevales.
Dejligt at I kan mine beskrivelser. Frigiliana er en skøn by, og er et godt udgangspunkt for gode ture.
Tak for tippet med skinkebyen – lyder interessant.